Zbogom

Autor: Ajše Kulin

ISBN: 978-86-7710-872-4

Izdavač: Alnari

Šifra: N12331

Cijena5,90 KM

Opis

Dirljiva porodična saga koja kroz lične tragedije i trijumfe prikazuje krupniju sliku o posljednjim trenucima velikog Otomanskog carstva i usponu Republike.

Otomansko carstvo odbrojava posljednje dane, a visoki državni zvanicnik Ahmed Rešat pokušava da okupi i sačuva porodicu u okupiranom Istanbulu. Prisiljen da se kreće tankom linijom sudbine, Ahmed je rastrzan između odanosti koju duguje sultanu i potrebe da pomogne vojnim jedinicama iz Anatolije, predvođenim harizmatičnim generalom Mustafom Kemalom, koje junački pružaju otpor stranom neprijatelju.

Dok opsada i okovi zime sve više stežu Istanbul, u kući ministra Rešata sudbina ipak nastavlja da iscrtava svoje neobične puteve - nemoguća ljubav procvijetaće uprkos svim problemima i pokazati da čak i u najnapetijim trenucima istorijskog previranja život ne može da čeka.

Ajše Kulin pripovijeda o jednoj naizgled sasvim običnoj porodici u Istanbulu u prelomnom historijskom trenutku kroz njihove uspone i padove, nadu i očaj, ljubav i nesreću, vidimo kako polako nestaje čitava jedna kultura, a smijenjuje je novo vrijeme, koje sobom nosi drugačije vrijednosti i nove generacije.

Biblioteka

Povezani naslovi

View My Stats